Persoonlijke coaching

Scholen – Basisschool en Voortgezet Onderwijs

Verlies hoort bij het leven en iedereen krijgt er mee te maken!

Dus ook jij als leerkracht. En treft het niet jezelf, dan wel een van je leerlingen en zijn/haar gezin!

Jij wil op zo’n moment toch ook stevig in je schoenen staan? Weten hoe je jouw leerling en zijn ouders het beste kunt ondersteunen? Het onderwerp durven aansnijden omdat je weet dat jouw leerling daar behoefte aan heeft, zonder je daar handelingsverlegen bij te voelen?

Een is verlies veel breder dan alleen het overlijden van een dierbare en raakt het veel meer dan het verlies op zichzelf. Denk maar eens aan een scheiding, leven met een beperking, leven met zieke ouder, een doublure, een verhuizing, verlies van een baan, verlies van een ouder, partner, broertje/zusje, opa/oma, huisdier, vriendje/vriendinnetje, klasgenootje, verlies van een vriendschap, verlies van je zelfvertrouwen, verlies van een relatie,
verlies van op een gemiddeld tempo je mogen en kunnen ontwikkelen, want alles is anders nu….
verlies van…

In verbinding blijven met elkaar is dan zo belangrijk. Maar HÓE doe je dat dan?

Van oorsprong ben ik leerkracht. Ik heb 20 jaar met veel plezier voor de klas gestaan, zowel in het basisonderwijs als in het speciaal onderwijs voor kinderen met een gedragsstoornis. Inmiddels werk ik als rouw- en verliescoach, maar de leerkracht in mij zit er nog. 

Daarom bied ik vanuit kennis en ervaring trainingen, lezingen en workshops  aan voor scholen en bedrijven. Om, zowel preventief of als je er middenin zit, om te kunnen gaan met rouw en (aanstaand) verlies in het werkveld. Om inzicht en kennis te krijgen in rouw en verlies, maar ook handvatten krijgen bij het omgaan en ondersteunen van iemand die een groot verlies doormaakt. Kennis van rouw en verlies kan al enorm helpend zijn om iemand die een groot verlies doormaakt te kunnen ondersteunen. Dit kan bijvoorbeeld een onderdeel zijn op een studiedag. Of een thema voor ouders op een ouderavond. Natuurlijk gaat dit altijd in overleg en stemmen we dit samen af.

Ook mag u altijd contact opnemen als:

  • Je als leerkracht met een verlies te maken krijgt. Dit kan jezelf treffen, privégerelateerd of werkgerelateerd, je klas treffen, een leerling treffen, je collega treffen. Hoe ga jij als leerkracht/collega hiermee om? Wat kun je voor jezelf én je leerling/klas/ouders betekenen? Dit kan recent (aanstaand) verlies zijn, of verlies dat al een tijdje geleden heeft plaatsgevonden. Verlies overleef je immers niet in één schooljaar! 
  • Als je wilt weten wat je als werkgever kunt betekenen voor een werknemer die met verlies te maken krijgt, dit kan werkgerelateerd zijn, maar ook in de privésfeer, hoe kun je die collega dan het best ondersteunen om zo langdurig ziekteverzuim te voorkomen?
  • Als je ziet dat een kind en/of zijn ouders vastlopen in hun rouwproces, of jou benaderen in hun zoektocht naar hulp bij dit proces. Ook dan mag je mij inschakelen of naar mij doorverwijzen. Vaak zit onder bepaald gedrag een emmertje met verlies en verdriet
  • Als je vragen hebt over dit onderwerp.
 

Ik heb verschillende manieren van werken in mijn aanbod, zoals één-op-één-coaching en groepscoaching. Zowel voor de professionals als voor de ouders, gezinnen, de kinderen en de jongeren.

Door mijn onderwijservaring sta ik dicht bij de ontwikkeling van kinderen en is het voeren van gesprekken met ouders en/of leerlingen mij niet vreemd.

Als ervaringsdeskundige in verlies, voel en weet ik heel goed wat er nodig is om dit verlies te kunnen overleven en te verweven in je nieuwe leven. Met alle herinneringen en/of hem/haar in je hart voor altijd.

Neem gerust contact op, om te kijken of mijn aanbod passend is voor uw leerkrachten en/of zijn/haar leerlingen en hun ouders.

Liefs Bianca

Rouw en Verliescoach