Persoonlijke coaching

“Ik heb aan één gesprek met jou al meer gehad dan al die gesprekken bij de psycholoog!”

En dat was niet de eerste keer dat ik dit hoorde.

Natuurlijk voel ik me gevleid wanneer een cliënt dit zegt, maar ik ben niet beter dan een psycholoog! Mijn aanpak is gewoon anders. Bij rouw en (aanstaand) verlies vraagt je aanpak naar je cliënt net even iets anders. Lees hieronder waarom, zelfs cliënten met complexe hulpvragen, kiezen voor mijn expertise, aanpak en ervaring. En dat komt niet alleen doordat ik geen wachtlijst heb.

“𝘽𝙞𝙖𝙣𝙘𝙖 𝙠𝙪𝙣 𝙟𝙚 𝙤𝙤𝙠 𝙞𝙚𝙩𝙨 𝙢𝙚𝙩 𝙢𝙞𝙟𝙣 𝙘𝙤𝙢𝙥𝙡𝙚𝙭𝙚 𝙝𝙪𝙡𝙥𝙫𝙧𝙖𝙖𝙜? 𝙒𝙖𝙣𝙩 𝙗𝙞𝙟 𝙢𝙞𝙟 𝙨𝙥𝙚𝙚𝙡𝙩 𝙚𝙧 𝙢𝙚𝙚𝙧 𝙙𝙖𝙣 𝙧𝙤𝙪𝙬 𝙚𝙣 𝙫𝙚𝙧𝙡𝙞𝙚𝙨.”

“𝘉𝘪𝘢𝘯𝘤𝘢, 𝘪𝘬 𝘩𝘦𝘣 𝘢𝘭 𝘷𝘦𝘳𝘴𝘤𝘩𝘪𝘭𝘭𝘦𝘯𝘥𝘦 𝘩𝘶𝘭𝘱𝘷𝘦𝘳𝘭𝘦𝘯𝘦𝘳𝘴 𝘣𝘦𝘻𝘰𝘤𝘩𝘵 𝘦𝘯 𝘯𝘪𝘦𝘵 𝘨𝘦𝘷𝘰𝘯𝘥𝘦𝘯 𝘸𝘢𝘵 𝘪𝘬 𝘻𝘰𝘤𝘩𝘵. 𝘐𝘬 𝘩𝘦𝘣 𝘫𝘰𝘶𝘸 𝘸𝘦𝘣𝘴𝘪𝘵𝘦 𝘣𝘦𝘬𝘦𝘬𝘦𝘯 𝘦𝘯 𝘪𝘬 𝘥𝘢𝘤𝘩𝘵: “𝘑𝘢 𝘦𝘪𝘯𝘥𝘦𝘭𝘪𝘫𝘬, 𝘥𝘪𝘵 𝘪𝘴 𝘸𝘢𝘵 𝘪𝘬 𝘻𝘰𝘦𝘬! 𝘋𝘪𝘵 𝘨𝘢𝘢𝘵 𝘮𝘦 𝘩𝘦𝘭𝘱𝘦𝘯 𝘣𝘪𝘫 𝘩𝘦𝘵 𝘷𝘦𝘳𝘥𝘳𝘪𝘦𝘵 𝘰𝘮 𝘮𝘪𝘫𝘯 𝘮𝘰𝘦𝘥𝘦𝘳. 𝘒𝘶𝘯𝘯𝘦𝘯 𝘸𝘦 𝘦𝘦𝘯 𝘢𝘧𝘴𝘱𝘳𝘢𝘢𝘬 𝘮𝘢𝘬𝘦𝘯?”

“𝘉𝘪𝘢𝘯𝘤𝘢, 𝘬𝘶𝘯 𝘫𝘪𝘫 𝘵𝘳𝘢𝘶𝘮𝘢 𝘣𝘦𝘩𝘢𝘯𝘥𝘦𝘭𝘦𝘯?”

“𝘉𝘪𝘢𝘯𝘤𝘢, 𝘪𝘬 𝘩𝘦𝘣 𝘷𝘦𝘦𝘭 𝘣𝘭𝘰𝘨𝘴 𝘷𝘢𝘯 𝘫𝘰𝘶 𝘨𝘦𝘭𝘦𝘻𝘦𝘯 𝘦𝘯 𝘫𝘰𝘶𝘸 𝘸𝘦𝘣𝘴𝘪𝘵𝘦 𝘣𝘦𝘬𝘦𝘬𝘦𝘯. 𝘐𝘬 𝘥𝘦𝘯𝘬 𝘦𝘤𝘩𝘵 𝘥𝘢𝘵 𝘫𝘦 𝘣𝘪𝘫 𝘮𝘪𝘫 𝘱𝘢𝘴𝘵. 𝘔𝘢𝘢𝘳, 𝘪𝘬 𝘩𝘦𝘣 𝘨𝘦𝘦𝘯 𝘥𝘪𝘦𝘳𝘣𝘢𝘳𝘦 𝘷𝘦𝘳𝘭𝘰𝘳𝘦𝘯. 𝘒𝘶𝘯 𝘫𝘪𝘫 𝘮𝘪𝘫 𝘥𝘢𝘯 𝘵𝘰𝘤𝘩 𝘩𝘦𝘭𝘱𝘦𝘯?”

Deze vragen krijg ik vaker en ik beantwoord ze dan altijd eerlijk:

“𝘐𝘬 𝘸𝘦𝘦𝘵 𝘯𝘪𝘦𝘵 𝘰𝘧 𝘪𝘬 𝘫𝘰𝘶 𝘬𝘢𝘯 𝘩𝘦𝘭𝘱𝘦𝘯. 𝘌𝘤𝘩𝘵𝘦𝘳 𝘩𝘦𝘣 𝘪𝘬 𝘸𝘦𝘭 𝘢𝘭 𝘮𝘦𝘦𝘳𝘥𝘦𝘳𝘦 𝘤𝘭𝘪ë𝘯𝘵𝘦𝘯 𝘨𝘦𝘩𝘰𝘭𝘱𝘦𝘯 𝘮𝘦𝘵 𝘥𝘦𝘻𝘦𝘭𝘧𝘥𝘦 𝘩𝘶𝘭𝘱𝘷𝘳𝘢𝘢𝘨 𝘢𝘭𝘴 𝘫𝘪𝘫. 𝘔𝘪𝘫𝘯 𝘦𝘪𝘨𝘦𝘯 𝘦𝘳𝘷𝘢𝘳𝘪𝘯𝘨𝘦𝘯, 𝘥𝘪𝘦 𝘷𝘢𝘢𝘬 𝘩𝘦𝘵𝘻𝘦𝘭𝘧𝘥𝘦 𝘻𝘪𝘫𝘯 𝘨𝘦𝘸𝘦𝘦𝘴𝘵 𝘢𝘭𝘴 𝘣𝘪𝘫 𝘥𝘦𝘻𝘦 𝘤𝘭𝘪ë𝘯𝘵𝘦𝘯 é𝘯 𝘮𝘪𝘫𝘯 𝘵𝘩𝘦𝘰𝘳𝘦𝘵𝘪𝘴𝘤𝘩𝘦 𝘬𝘦𝘯𝘯𝘪𝘴 𝘦𝘯 𝘦𝘹𝘱𝘦𝘳𝘵𝘪𝘴𝘦 𝘻𝘪𝘫𝘯 𝘷𝘢𝘯 𝘨𝘳𝘰𝘰𝘵 𝘣𝘦𝘭𝘢𝘯𝘨 𝘨𝘦𝘸𝘦𝘦𝘴𝘵 𝘣𝘪𝘫 𝘥𝘦𝘻𝘦 𝘤𝘭𝘪ë𝘯𝘵𝘦𝘯.
𝙈𝙖𝙖𝙧, 𝙞𝙠 𝙗𝙚𝙣 𝙜𝙚𝙚𝙣 𝙥𝙨𝙮𝙘𝙝𝙤𝙡𝙤𝙤𝙜 𝙤𝙛 𝙩𝙧𝙖𝙪𝙢𝙖𝙗𝙚𝙝𝙖𝙣𝙙𝙚𝙡𝙖𝙖𝙧!
𝘐𝘬 𝘨𝘦𝘦𝘧 𝘰𝘰𝘬 𝘨𝘦𝘦𝘯 𝘌𝘔𝘋𝘙 𝘰𝘧 𝘻𝘰. 𝘞𝘢𝘯𝘵 𝘥𝘢𝘢𝘳 𝘩𝘦𝘣 𝘪𝘬 𝘯𝘪𝘦𝘵 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘨𝘦𝘴𝘵𝘶𝘥𝘦𝘦𝘳𝘥. 𝘞𝘦𝘭 𝘸𝘦𝘦𝘵 𝘪𝘬 𝘥𝘢𝘵 𝘢𝘭𝘭𝘦𝘴 𝘮𝘦𝘵 𝘦𝘭𝘬𝘢𝘢𝘳 𝘴𝘢𝘮𝘦𝘯𝘩𝘢𝘯𝘨𝘵. 𝘑𝘦 𝘬𝘶𝘯𝘵 𝘩𝘦𝘵 𝘯𝘪𝘦𝘵 𝘭𝘰𝘴 𝘷𝘢𝘯 𝘦𝘭𝘬𝘢𝘢𝘳 𝘻𝘪𝘦𝘯. 𝘖𝘯𝘥𝘦𝘳 𝘳𝘰𝘶𝘸 𝘦𝘯 𝘷𝘦𝘳𝘭𝘪𝘦𝘴 𝘬à𝘯 𝘵𝘳𝘢𝘶𝘮𝘢 𝘻𝘪𝘵𝘵𝘦𝘯. 𝘖𝘯𝘥𝘦𝘳 𝘦𝘦𝘯 𝘵𝘳𝘢𝘶𝘮𝘢 𝘬à𝘯 𝘳𝘰𝘶𝘸 𝘦𝘯 𝘷𝘦𝘳𝘭𝘪𝘦𝘴 𝘻𝘪𝘵𝘵𝘦𝘯.!
𝘓𝘢𝘵𝘦𝘯 𝘸𝘦 𝘨𝘦𝘸𝘰𝘰𝘯 𝘦𝘦𝘯 𝘬𝘦𝘯𝘯𝘪𝘴𝘮𝘢𝘬𝘪𝘯𝘨𝘴𝘨𝘦𝘴𝘱𝘳𝘦𝘬 𝘱𝘭𝘢𝘯𝘯𝘦𝘯 𝘦𝘯 𝘬𝘪𝘫𝘬𝘦𝘯 𝘰𝘧 𝘸𝘦 𝘣𝘪𝘫 𝘦𝘭𝘬𝘢𝘢𝘳 𝘱𝘢𝘴𝘴𝘦𝘯. 𝘞𝘢𝘯𝘯𝘦𝘦𝘳 𝘪𝘬 𝘥𝘦𝘯𝘬 𝘥𝘢𝘵 𝘪𝘬 𝘫𝘰𝘶𝘸 𝘩𝘶𝘭𝘱𝘷𝘳𝘢𝘢𝘨 𝘯𝘪𝘦𝘵 𝘢𝘢𝘯𝘬𝘢𝘯, 𝘥𝘢𝘯 𝘻𝘢𝘭 𝘪𝘬 𝘫𝘦 𝘥𝘢𝘵 𝘦𝘦𝘳𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘻𝘦𝘨𝘨𝘦𝘯.”

Vaak geven cliënten aan dat ze ook niet op zoek zijn naar een psycholoog. Of hebben ze al meerdere psychologen bezocht, maar zijn ze niet opgeschoten met hun hulpvraag. Omdat ze net dat stukje ervaring, kennis en (h)erkenning rondom rouw en verlies missen.

Ik krijg ook vaak te horen dat cliënten aan één gesprek met mij al meer gehad hebben dan alle gesprekken bij de psycholoog.

Waarbij ik absoluut niet wil zeggen dat ik beter ben dan een psycholoog. Zij hebben andere kwaliteiten dan ik en andere studies gedaan dan ik. En benaderen cases vanuit een andere invalshoek dan ik.

Waarom zou je dan voor mij kiezen i.p.v. een psycholoog?

Bij rouw en verlies gaat het vaak niet alleen om het ‘verwerken’ van wat er is gebeurd, maar ook om begrip, (h)erkenning en het gevoel dat iemand écht met je meeloopt. Dat is precies wat ik bied, vanuit een unieke combinatie van persoonlijke ervaring en professionele expertise.

Veel psychologen bieden waardevolle ondersteuning, maar hun aanpak is vaak theoretisch en gestoeld op methodes die voor een breed publiek werken. Dat werkt goed voor sommigen, maar niet voor iedereen. Ik ben geen psycholoog, maar juist daardoor bied ik iets anders:

I. Ervaringsdeskundigheid

Mijn eigen ervaring met rouw en verlies – waaronder het verlies van mijn partner en moeder op jonge leeftijd – heeft me geleerd hoe diep dit raakt. Ik begrijp niet alleen wat je doormaakt, maar ik voel mee vanuit mijn eigen ervaring. Dit zorgt vaak voor een gevoel van (h)erkenning bij mijn cliënten, iets dat ze bij anderen missen.

2. Een persoonlijke, afgestemde aanpak

Waar een psycholoog soms vanuit een standaardkader werkt, kijk ik naar jouw unieke situatie. Ik luister zonder oordeel en stem mijn begeleiding volledig af op wie jij bent en wat jij nodig hebt. Bij mij is er geen “one size fits all”.

Iedere hulpvraag is anders. Ik luister naar jouw unieke verhaal en pas mijn begeleiding aan op wat jij nodig hebt. Er zijn geen protocollen of standaardtrajecten, maar begeleiding op maat, gericht op jou als persoon.

  1. Begrip en uitleg

Veel mensen weten niet hoe rouw werkt en waarom ze zich voelen zoals ze zich voelen. Ik help je niet alleen om te voelen, maar ook om te begrijpen. Begrip van je eigen emoties, reacties en rouwproces kan enorm helend zijn. Samen geven we woorden aan wat je ervaart en bekijken we hoe je hier op een gezonde manier mee om kunt gaan.

  1. Geen stigma, geen drempels

Veel mensen die bij mij komen, zoeken niet naar een psycholoog. Misschien omdat ze het gevoel hebben dat hun situatie niet “erg genoeg” is of omdat ze zich niet thuis voelen in een klinische aanpak. Bij mij kun je terecht in een veilige en toegankelijke omgeving, zonder labels of druk. Bij mij geen labels, stigma of hoge drempels. Je hoeft niet “ziek” te zijn of een diagnose te hebben om bij mij terecht te kunnen. Ik bied een veilige plek waar je kunt praten en voelen, zonder oordeel. Gewoon bij mij aan de keukentafel, alsof je op de koffie gaat!

  1. Meer dan verlies door overlijden

Rouw en verlies gaan niet alleen over het overlijden van een dierbare. Het kan ook gaan over verlies van een relatie, werk, gezondheid, een levensfase, of een toekomstbeeld. Dit zijn vaak minder zichtbare vormen van rouw, maar ze verdienen net zo goed aandacht. Ik zie en (h)erken deze verliezen, en help je ze te erkennen, te begrijpen en ermee om te gaan, zodat je ‘verder’ kunt.

Waarom niet kiezen voor mij?

Ik ben geen traumabehandelaar en ook geen vervanging voor een psycholoog als jouw hulpvraag daar beter past. Als ik denk dat jouw situatie buiten mijn expertise ligt, zal ik dat altijd eerlijk aangeven. Mijn doel is dat jij de juiste hulp krijgt, of dat nu bij mij is of elders. Hoewel ik veel kennis en ervaring heb, ben ik geen psycholoog of traumatherapeut. Voor sommige hulpvragen, zoals het behandelen van zware trauma’s of complexe psychische klachten, kan een gespecialiseerde therapeut meer geschikt zijn. Als ik denk dat jouw situatie buiten mijn expertise ligt, zal ik dat altijd eerlijk aangeven en je helpen zoeken naar de juiste hulp.

Ik geef bijvoorbeeld geen EMDR of andere gespecialiseerde traumabehandelingen. Wat ik wél bied, is begeleiding die aansluit bij de verwevenheid van rouw, verlies en andere levensthema’s, zoals trauma of stress.

Wat cliënten vaak zeggen:

  • “Ik had aan één gesprek met jou meer dan aan al die sessies bij een psycholoog.”
  • “Je begrijpt me echt. Dat miste ik elders.”
  • “Eindelijk voelde ik me gezien en gehoord.”

Wat nu?

Als jij op zoek bent naar persoonlijke begeleiding met een diep begrip van wat rouw en verlies betekenen, zonder dat het theoretisch of afstandelijk voelt, dan nodig ik je uit om contact met me op te nemen. Samen kijken we naar wat jij nodig hebt om verder te kunnen. Misschien twijfel je of ik de juiste persoon ben voor jou. Dat is begrijpelijk. Daarom bied ik een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. We bespreken jouw situatie en kijken of mijn begeleiding aansluit bij jouw hulpvraag. Past het niet? Dan zeg ik dat eerlijk en denk ik met je mee over een alternatief.

Liefs, Bianca

Persoonlijke begeleiding op maat, terwijl je op de koffie gaat!

Delen:

Lees Meer:

Kon ik maar toveren

11 juli 2024 “Bianca, heb je niet iets dat ik kan doen?” “Hoe bedoel je?” “Ja gewoon, tips of een trucje dat ik kan toepassen

Stuur me een berichtje